Fakta om Spiralspecialisten

Erbjuder ett brett sortiment av skräddarsydda och prisvärda fjädrar för bästa funktion.

Bolaget startade 1949.

Några av våra kunder:
Atlas Copco, Emerson...

R6  6992

Video

Se filmen om Spiralspecialisten

youtube-klipp

Företaget

Gedigen kunskap i kombination med modern teknik

Spiralspecialisten är en ledande fjädertillverkare med erfarenhet sedan 1949. Med en gedigen kunskap i botten och med en högteknologisk maskinpark producerar vi fjädrar som kännetecknas av högsta kvalitet.

contact-top-shadow

Vårt breda sortiment

En av våra främsta konkurrensfördelar är vårt breda sortiment. Våra fjädrar används i produkter inom i stort sett hela industrin. Tråd- och bladfjädrar utgör den klart dominerande delen av vår produktion, men vi tillverkar även detaljer av tråd och band som inte har en fjädrande funktion. Vi levererar också ihopmonterade enheter där band- och tråddetaljer kan ingå. Vi arbetar i de flesta på marknaden förekommande material och ombesörjer de flesta typer av ytbehandling.

contact-top-shadow

Senaste tekniken ger ökad flexibilitet

Vår mångsidiga maskinpark i den absolut senaste tekniken möjliggör rationell och kostnadseffektiv produktion. Vi investerar ständigt i ny teknik för att ligga steget före. Den nya tekniken möjliggör också stor flexibilitet vilket bland annat innebär att vi snabbt kan ta fram prototyper och små serier.

contact-top-shadow

Skräddarsydda och prisvärda lösningar

En skräddarsydd fjäder är alltid den bästa lösningen, funktionellt sett och oftast också ur ekonomisk synpunkt. Vi hjälper gärna till i produktutvecklingen för att skapa en så rationell och kostnadseffektiv produktion som möjligt. Faktum är att vi även vid små serier kan erbjuda prisvärda alternativ till andra leverantörers lagerförda standarfjädrar.